Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Pane Veselý, dík. MáteR^R^R^. Podpořilo to moje vědomí, že My - Evropane, navzdory populismu politiků, nejsme  takové ovce, jak z nás dělají.

2 0
možnosti
JR

J37a10r90a 32R38a27n81k

16. 1. 2015 4:55

Perfektni, dik:-)R^

3 0
možnosti
MM

Jste si opravdu jist, že perem lze z islamisty či kohokoli jiného udělat hlupáka? Většinou se stává, že perem dělají lidé hlupáky sami ze sebe.

Připadají Vám ty kresbičky hezké a vtipné? Mně tedy ne, nejméně ta, kde teče z dveří krev a jiná postavička to krví kreslí dlouhý nos. Tohle už je snad hysterie, ale rozhodně ne vtipná. Karikatura Proroka zobrazená po masakru v Paříži byla podle mého pouze stupidní a zbytečnou provokací a další urážkou.

Myslíte si, že jde o svobodu slova, když plátek zobrazuje zesměšnění Proroka, či souložícího Ježíše? Nejde. Je to trapné, je to přes čáru, je to urážka víry, náboženství a jejich symbolů.

Nijak to neospravedlňuje vraždění teroristy, ale opakuji, svoboda slova by neměla zesměšňovat jakoukoli víru a její představitele. Pak to není o svobodě slova, ale o aroganci, urážení a hlouposti ze strany autora.

Terorismus je zrůdnost a trapné karikatury ubohost. Oddělme konečně ty dvě věci a posuzujme je samostatně.

1 5
možnosti
VIO

"Karikatura Proroka zobrazená po masakru v Paříži byla podle mého pouze stupidní a zbytečnou provokací a další urážkou"

Takže podle Vás jsme měli říct "ok, vyhráli jste, my už to dělat nebudeme"? Opravdu si myslíte, že je v pořádku ustupovat zločinu? Je mi líto Vašich dětí, otec by se měl starat hlavně o ně a jejich budoucnost. Ne o "city" vrahů.

Jsem věřící, jakkoli zpodobnit Boha je dle mě hřích, rozumím ovšem že podle někoho to hřích není. Nelíbí se Vám Charlie Hebdo? ok, mě také ne, proto jsem si ho nikdy nekoupil, nepřijde Vám to jednoduší než zabít autory?

Co když někdo prohlásí že Váš příspěvek uráží jeho víru, zaútočí a bude považovat aby jste to už nedělal, aby jste už nediskutoval, Vy mu opravdu vyhovíte?

Chvála Pánu většina Evropy stále chce žít v míru a proto terorismus nebude podporovat ústupky, jak by jste to dělal Vy Rv

4 0
možnosti
VPS

Pápež o kresbách Charlie Hebdo: Sloboda slova neoprávňuje urážať vieru druhých

ČTK | 15.01.2015 16:07

Pápež František vníma slobodu slova ako jedno zo základných ľudských práv, táto sloboda však podľa neho neoprávňuje človeka urážať či zosmiešňovať vieru druhých. Pápež to povedal v lietadle počas cesty na návštevu Filipín v odpovedi na otázky novinárov, ktoré sa týkali nedávnych teroristických útokov v Paríži.

0 1
možnosti
PS

Problém je ,že si pořád nedokážeme připustit, že ne každé náboženství si zaslouží naši úctu a toleranci. Tolerovat zlo jenom proto ,že se tváří jako náboženství a uctívá ho miliarda a půl lidí, pořád to zůstane zlem a ideologii potlačující to dobré v člověku a jeho přirozenost.Pokud se něčí víra snaží útočit na základní hodnoty humanismu, svobody a demokracie, tak by proti ní měli vystupovat všichni slušní lidé, a pokud se někdo cítí uražený, je to jeho problém, a pokud kvůli tomu zabíjí a podněcuje nenávist a strach, něco to o dotyčné víře dokazuje.

7 0
možnosti
JO

Vtipy se dělaly vždycky a často na to, co člověk nedokázal pochopit. Kromě vyznavačů Islámu asi nikdo nechápe, že může někdo uctívat pedofila a vraha. Proto ty vtipy, jak se s tím jinak smířit, že v dnešním světě existuje miliarda lidí, kterým činy jejich proroka nejen nevadí, ale dokonce ho uctívají? Rozmluvit se jim to nedá, no tak se alespoň na to vtipkuje a projevuje nesouhlas.

6 0
možnosti
MM

Považujete za vtipné i karikatury souložícího Ježíše, které časopis zveřejnil? Považujete za vtipné zesměšňovat víru kohokoli? Já tedy ne.

0 1
možnosti
MR

M22i66l38a55n 23R57a67d72e13k

15. 1. 2015 21:01

mate pravdu, pero je silne, a je dobre je nasirat, at vidi ze jsme doma, ale potrebuje se neco vice nez to pero

7 0
možnosti
MM

Oddělte prosím ten teroristický čin od toho nač reaguji:

Píšete, že je dobré je nasírat? Jo? My po nich oprávněně chceme, aby nás respektovali a my jejich víru tam u nich doma respektovat nebudeme a naopak je budeme nasírat? Lidi zbláznili jste se? Čerho tím chcete dosáhnout?

Vy si třeba stoupnete před profesionálního metrákového boxera bude do něj šťouchat prstíkem a urážet ho a nasírat ho? Dostanete od něj po čuni, tak to dopadne.

Odsuzuji jakýkoli terorismus.

Nepíšu, že máme sklonit hlavu a zalézt do děr.

Ale urážet víru kohokoli, provokovat jej karikaturami které jsou silně přers čáru, to považuji za krátkozrakou stupiditu největšího kalibru.

1 2
možnosti
KC

Jsme sice doma, ale naši politici se chovají, jako bychom byli v podnájmu u mohamedánů.

16 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2124x
Sladce nesladký andělský ďábel. Obyvatel Ocelového města a majitel ponorky s křídly. Politika a sex. Tedy asi jenom politika:)