Diskuse

Romské otázky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

..bez komentáře...R^...

..byl jste rychlejší....;-)

2 0
možnosti
MW

jo kdo nežije s cikány a nemusí s nimi každý den alespoň jezdit v mhd tak se jich 

zastává ti ostatní ví své..!!

5 0
možnosti
JC

Tlouklo mne pořád něco do očí a nemohl jsem na to přijít...

Ostatní VĚDÍ své!

1 0
možnosti
JC

Doporučuji přečíst si tento rozsudek:

http://www.epravo.cz/top/soudni-rozhodnuti/diskriminace-89703.html

Je to sice psáno suchým soudním jazykem, ale stojí to za to.

3 0
možnosti
JO

Je to zajímavé. Bylo mu naměřeno IQ 45 a později na romské střední škole udělal maturitu. To IQ mohlo být podhodnocené, třeba nespolupracoval....

Ale stejně by mě zajímala úroveň výuky a úroveň maturitních zkoušek na té škole. 

Ten cikán nedokončil 2 běžné učňáky, ale romskou střední školu dokončil a dokonce zvládl maturitu. Ani jsem nevěděla, že existují romské střední školy...

Něco mi říká., že učivo na romské střední škole a běžné střední škole, stejně jako maturita, se bude úrovní hodně odlišovat. Něco, jako se úrovní odlišuje základní škola a vysoká škola.

7 0
možnosti
JO

Mě malí cikáni sice ještě nezmlátili, ale špatné zkušenosti mám. Nedaleko nás je městská ubytovna.

Tak jen jeden příklad: když cikáni mým dětem vzali fotbalový míč, kopali si s ním a odmítli ho vrátit, slušně jsem je o navrácení požádala. Na slušné jednání se mi dostalo odpovědí: ty p.čo, ty kr.vo, di se s ním vy.ebat. Tohle na nás křičely ty cikánské děti, když jsme odcházeli s naším míčem jinam.

7 0
možnosti
JO

S těma dávkama je to tak, že nemají samozřejmě nárok na nic víc než majorita, ale objektivně dostávají víc.

On je příspěvek na bydlení a pak ještě příplatek na bydlení a to je ten problém. Málokterý člen majority dosáhne na ten příplatek. Většinou se totiž snaží a mají svůj vlastní byt nebo dům. Ale cikáni často bydlí po různých ubytovnách, kde vyčůraní majitelé mají nájmy třeba 15.000 za jeden pokoj. A sociálka ve formě příplatku na bydlení tyhle nesmyslné sumy v plné výši hradí. 

Na vině jsou tito rádoby podnikatelé, obchodníci s chudobou, ale i cikáni. Kdyby si nevybydleli svá původní bydlení a nežili ze dne na den, ale snažili se vydělávat a něco si našetřit, nemuseli by bydlet takhle. A největší viník je stát, měl by se konečně stanovit strop toho sociálního příplatku.

11 0
možnosti
Foto

Doplatky na bydlení na úhradu ubytovny strop mají. Jsou to tkz. Normativní náklady na bydlení. Jsou stanovené podle počtu obyvatel v obci a podle počtu osob v rodině.Tak např. v kladně pro čtyř a výcečlenou rodinu je to 14.932,- Kč. To je strop a přesto vlak nejede.

0 0
možnosti
AJŘ

Velký bič a malý dvůr. Nám se to osvědčilo, když cikáni dostali nevím kolikátý dům k vybydlení v naší ulici.

0 0
možnosti
Foto

A to mi dnes přišel mail a v něm odkaz      https://www.youtube.com/watch?v=EgH37ztqI2w  Výborně by se hodil k vašemu blogu. Na toto by normální lidé nepřišli, ale Romové jsou "kabrňáci".R^

3 0
možnosti
JP

Ještě jste zapoměl na další dyškrymynaci: Romové jsou přece násilím strkáni do zvláštních, dnes tedy praktických škol. Tomu je třeba zamezit, postižené odškodnit, protože i oni mají přece právo na vzdělání! jenže pak to dopadá, jako ve Třídě 8.A: osmák neumí číst, počítá na úrovni třeťáka atd. Jak tam padlo od učitele Petra: jak je máme začlenit, když ostatní rodiče dali své děti jinak a tady vznikla škola výhradně romská? Moje otázka: dal by on do této školy svoje děti?

4 1
možnosti
JO

Nedal. Pokud by do třídy mých dětí začali chodit cikáni v počtu větším než 1-2, okamžitě by šly děti jinam. Důvodů je několik a nemá to nic společného s rasou, ale se zkušenostmi. 

1. Bála bych se šíkany.

2. Výuka by se zřejmě zpomalila.

3. Museli bychom počítat se ztrátami (krádeže).

4. Hodně by záleželo, odkud by cikáni byli. Pokud z normálního domova, možná by se to dalo....Ale z ubytovny - bála bych se štěnic, kterými se to na ubytovnách jen hemží a cikáni je mohou mít na oblečení. Pokud ty se jednou dostanou do bytu, je likvidace strašně těžká.

5 1
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2124x
Sladce nesladký andělský ďábel. Obyvatel Ocelového města a majitel ponorky s křídly. Politika a sex. Tedy asi jenom politika:)